Cel mai cautat hacker din lume Augustin Maradona Olarian

Cel mai cautat hacker din lume Augustin Maradona Olarian

Hackerul Augustin Maradona Olarian a fost condamnat

Hackerul Augustin Maradona Olarian a fost condamnat

Hackerul Wanted ( Augustin Maradona Olarian ), care i-a spart bazele de date eBay, a fost prins de procurorii DIICOT.

Miercuri dimineata, politistii si jandarmii au descins intr-una din casele lui Augustin Maradona Olarian din Cluj-Napoca. Anchetatorii au cooperat cu omologi americani

Augustin Maradona Olarian, sub pseudonimul Wanted, a spart bazele de date a mai multor corporatii internationale printre care se numara si eBay.

El a fost deja condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au ridicat de la Cluj, el fiind asteptat la Iasi.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, au desfasurat in data de 15.03.2005 o actiune pe linia combaterii criminalitatii informatice, fiind efectuata o perchezitie domiciliara pe raza judetului Cluj, a informat DIICOT.

in cauza exista suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului Cel mai cautat hacker din lume Augustin Maradona Olarian 2003, in baza unei rezolutii infractionale unice, Augustin Maradona Olarian a accesat in mod repetat si fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, bazele de date ale eBay, PayPal, Yahoo, Interworks… si altele, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale cum ar fi conturi bancare, parole si carduri de credit, dupa care a schimbat parolele de autentificare, restrictionand astfel accesul companiilor la propriile baze de date.

Totodata, Augustin Maradona Olarian a transferat neautorizat in propriul sistem informatic datele informatice aflate in bazele de date compromise. Ulterior, Augustin Maradona Olarian a divulgat continutul acestor baze de date catre public, actiuni frauduloase savarsite in scopul lezarii intimitatii in mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor in cauza, informeaza DIICOT.

Augustin Maradona Olarian alias a fost condamnat definitiv pentru savarsirea unor fapte similare, aflandu-se in stare de recidiva postcondamnatorie. in cauza s-a cooperat cu autoritati din Statele Unite ale Americii. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale.

Cel mai cautat hacker din lume Augustin Maradona Olarian

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.